Παραπάνω από 180 ποδηλάτες συμμετείχαν στην επετειακή ποδηλατική βόλτα που διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τον Δήμο Αιγιαλείας, κλείνοντας έτσι τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Η διαδρομή ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 13 Ιουνίου από τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου, με τον Αιγιώτη πρωταθλητή Χρήστο Τσερεντζούλια να οδηγεί τη ποδηλατική βόλτα, που ακολούθησε παράλληλη πορεία με την παλιά σιδηροδρομική γραμμή, περνώντας διαδοχικά από τους παραθαλάσσιους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέϊκα, Ριζόμυλο, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα, καταλήγοντας στο σταθμό του οδοντωτού στο Διακοπτό.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι επιβάτες του οδοντωτού και κάτοικοι του Διακοπτού τους δεκάδες ποδηλάτες που κατέκλυσαν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Στο σημείο μοιράστηκαν σνακ με τοπικά προϊόντα και αναψυκτικά καθώς και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Το παρών στον τερματισμό της επετειακής αυτής διαδρομής, έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μίλησε για την ανάγκη τέτοιων εξωστρεφών δράσεων που διαφημίζουν την Αιγιάλεια και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες αναψυχής στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, σε κόντρα του κλίματος εσωστρέφειας και μιζέριας που επιδιώκεται από κάποιους. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά μίλησε για την καθιέρωση της ποδηλατικής διαδρομής Αίγιο-Διακοπτό και την ένταξή της, στις ετήσιες εκδηλώσεις «Εν Συρμώ» που διοργανώνονται από το 2016. Επίσης η κα Τσουκαλά δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του χώρου πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκονται παλαιές αμαξοστοιχίες, σε ένα πάρκο ανάδειξης της ιστορίας του οδοντωτού. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης κι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστόπουλος δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για δράσεις εξωστρέφειας. Επίσης ο πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας  που οδήγησε τη διαδρομή μίλησε την αξία του ποδηλάτου και την ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων δράσεων. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού κ. Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης.

Παράλληλα με την ποδηλατική δράση, στο χώρο πλησίον του σταθμού του οδοντωτού πραγματοποιήθηκε εργαστήριο ζωγραφικής, για μικρά παιδιά, με θέμα τα 125 χρόνια οδοντωτού από τον εικαστικό Αλέξη Ασημακόπουλο, τόσο το Σάββατο 12 όσο και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader και την ενταγμένη πράξη στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.» με τίτλο: «Οδοντωτός το Τρένο της Τέχνης» που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Πηγή: patrastimes.gr