Τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 εδώ κι έναν μήνα κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της Αυστραλίας, ενισχύοντας τις ελπίδες που εκφράζονται πως το lockdown στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, τη Βικτόρια, συνέβαλε στο να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα σε εθνική κλίμακα.

Η χώρα κατέγραψε 226 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, τις περισσότερες στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο της πανδημίας στην τρέχουσα φάση.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μέσα σε ένα 24ωρο από τη 18η Ιουλίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 212 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι θεαματικά χαμηλότερος από τα 700 και πλέον κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέσα σε μία ημέρα νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, σχεδόν όλα στη Βικτόρια.

«Βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβοκατεβαίνουν τελευταία, αλλά κυρίως αυτό που βλέπουμε είναι μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση», έκρινε ο Μάικλ Κιντ, ανώτερο στέλεχος των αυστραλιανών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 438 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 (+17 στη Βικτόρια τις προηγούμενες 24 ώρες) επί συνόλου σχεδόν 24.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: patrastimes.gr