Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,κο Τσιάρα Κώστα, όπως επίσης και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ( Ε.Σ.Αμε.Α ), προκειμένου να αναδείξει το θέμα της δικαστικής υπόθεσης Ατόμου με ψυχική αναπηρία, που βασανίστηκε και κακοποιήθηκε άγρια, το 2007.
Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που συνέβη η εν λόγω υπόθεση κακοποίησης και δυστυχώς δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, εξαιτίας διάφορων κωλυμάτων, που οδήγησαν σε πολυάριθμες αναβολές.
Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, το 2015 είχε καταδικάσει σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, για «βαριά σωματική βλάβη» και βασανισμό, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, τους φερόμενους ως δράστες, που κατηγορήθηκαν για την κακοποίηση.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων δηλώνει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο Άτομο με Αναπηρία και την οικογένειά του και διεκδικεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καταγγέλλοντας τα παραδείγματα καθημερινής κακοποίησης, που δυστυχώς έχουν κατακλύσει την ελληνική πραγματικότητα.
Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ζητάει, χωρίς να θέλει να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και αναβολές, για την απονομή της δικαιοσύνης στην ανωτέρω υπόθεση, αποβλέποντας στην ηθική δικαίωση του Ατόμου με Αναπηρία και της οικογένειάς του.

Πηγή: patrastimes.gr