Οι πληρωμές αφορούν συντάξεις, επίδομα 534 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων, επίδομα των 400 ευρώ, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα παιδιού – Τι θα γίνει με τις αναστολές

 Ήδη από χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να αρχίσουν οι δηλώσεις αναστολών Δεκεμβρίου των εργαζομένων που δικαιούνται την αποζημίωση των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες (σύμφωνα με τους ΚΑΔ) για τον μήνα Δεκέμβριο, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο, επιστρέφουν στα 534 ευρώ.

  •  Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών για τις αναστολές των εργαζόμενων πληττόμενων επιχειρήσεων, που είχαν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο, με βάση τα 800 ευρώ.
  • Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου ξεκινά η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος και τους εργοδότες, για την περίοδο, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020
  • Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινούν και οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου.
  • Στα τέλη Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί σε μακροχρόνια ανέργους, σε ανέργους με επιδότηση που έληξε από 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου, σε επαγγελματίες – επιστήμονες.

Σημειώνεται ότι πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένονται οι πληρωμές για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και για την τελευταία διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού.

Πηγή: patrastimes.gr