Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Έξυπνες Πόλεις από τη LAMDA Development και τη SciCo

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Έξυπνες Πόλεις από τη LAMDA Development και τη SciCo

Η LAMDA Development, σε συνεργασία με τη SciCo, αναλαμβάνει τη διενέργεια του προγράμματος «Smart City Innovators: Έξυπνες Πόλεις για ένα Βιώσιμο μέλλον», που εστιάζει στην ενημέρωση των μαθητών για τις έννοιες των βιώσιμων, «πράσινων» και «έξυπνων» πόλεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.500 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία των γύρω δήμων (Ελληνικό-Αργυρούπολη, Άλιμος, Γλυφάδα) και προσφέρει δραστηριότητες στο The Ellinikon Experience Park.

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τις βασικές λειτουργίες μιας «έξυπνης» πόλης, καθώς και με τη σημασία της εξοικονόμησης πόρων. Η προσέγγιση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες και χρήση μεθόδων που ενθαρρύνουν τη μάθηση βάσει έργου, παιχνιδιού και ανακάλυψης.

Κατά τη διάρκεια τριών σαββατοκύριακων του Οκτωβρίου, η ομάδα της SciCo θα καθοδηγήσει τους νεαρούς συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τη σημασία της «έξυπνης» πόλης και να φανταστούν τη νέα πόλη που αναπτύσσεται στο The Ellinikon, μέσα από δημιουργικές ομαδικές δράσεις και βιοκλιματικές πρακτικές. Οι δραστηριότητες θα γίνουν στην Πλατεία Β του The Ellinikon Experience Park και απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με περιορισμούς θέσεων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων «Smart City Innovators: Έξυπνες Πόλεις για ένα Βιώσιμο μέλλον», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του The Ellinikon Experience Park.

Πηγή: naftemporiki.gr