Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Match Αχαΐας συνδιοργανώνουν την  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός και Covid: Η επάνοδος στην κανονικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 11:00.

Η ημερίδα επιχειρεί ν’ ανιχνεύσει την επάνοδο της αθλητικής δράσης στην κανονικότητα, από το Μάιο του 2021 και μετά. Απ’ τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό έως τις Ακαδημίες, τα γυμναστήρια, τα σχολεία, τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους άθλησης. Διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, γυμναστές, προπονητές, υπεύθυνοι Ακαδημιών, διοικητικά στελέχη αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων αλλά και λοιμωξιολόγοι θα περιληφθούν ως ομιλητές στις ενότητες της Ημερίδας, τις οποίες θα συντονίσουν γνωστοί δημοσιογράφοι.

«Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας, είναι πλέον φανερό ότι έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις  σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και φυσικά και στον αθλητισμό. Από την άλλη πλευρά όμως νέα όπλα κατά της πανδημίας βρίσκονται σε εξέλιξη και μας κάνουν να ελπίζουμε ότι σύντομα η ζωή μας θα επανέλθει σε μια κανονικότητα. Η επιτάχυνση εμβολιασμών στη χώρα μας, η διενέργεια πολλών τεστ διάγνωσης της νόσου μας επιτρέπουν να κάνουμε σχέδια για την επάνοδο των αθλητών στους φυσικούς τους χώρους. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται ακόμα μια φορά δίπλα στα ερασιτεχνικά ιδίως σωματεία με κάθε τρόπο και με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει ώστε μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ο αθλητισμός να επανακάμψει άμεσα , αφού μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε από την απασχόληση όλων μας και ιδιαίτερα των νέων με κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες.» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από τα παρακάτω συνδέσμους:

www.matchnews.gr

www.politeianews.gr

www.facebook.com/MatchNews.gr

www.facebook.com/PoliteiaNews.gr

Πηγή: patrastimes.gr