Σοβαρό προβληματισμό για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο και ρυθμίζει την συνεπιμέλεια τέκνων εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστηρίζοντας ότι προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις.

«Δεν μπορεί να προχωρήσει εύκολα ο νόμος» εκτίμησε η κυρία Γιαννάκου καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αλλαγές κυρίως στην διατύπωση για εξίσου γονική μέριμνα και στα σημεία που κατά την ίδια ο νομοθέτησης υποκαθιστά την δικαστική εξουσία. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες παρατηρήσεις έχει εκφράσει και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες στην διαμεσολάβηση και οι υποθέσεις θα πηγαίνουν πάλι στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειεας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί» είπε η βουλευτής για να υπογραμμίσει «Αυτές τις παρατηρήσεις κάνω κατ αρχήν. Θεωρώ ότι οφείλετε να δεχθείτε ορισμένες από τις παρατηρήσεις. Θα διευκολύνετε πολύ κόσμο και θα σταματήσει η κοινωνική σύγκρουση. Το νομοσχέδιο είναι από τα ελάχιστα που έχουν επιφέρει ενασχόληση πλήθους κόσμου και σε ατομικό επίπεδο.

Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η υπόθεση και τα προβλήματα με το νομοσχέδιο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να φέρουμε κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετα. Τι οικογενειακά δικαστήρια να υπάρξουν στην επαρχία; Είδατε πόσο μεγάλο ποσοστό ζευγαριών καταφεύγει σε συναινετικές διαδικασίες που δεν χρειάζονται δικαστήριο. Το 80% το κάνει. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε το υπόλοιπο 20% του κεντρίζουμε τα προβλήματα».

Πηγή: patrastimes.gr