Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το βίντεο μ’ έναν διασωληνωμένο ασθενή του κορωνοϊού, που παίζει βιολί για να εκφράσει μ’ αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις γλυκόπικρες εικόνες διακρίνεται ο 70χρονος Γκρόβερ Γουίλεμσεν, συνδεμένος με αναπνευστήρα να παίζει μια μελωδία καθισμένος στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο ΜακΚέι-Ντι στο Όγκντεν της Γιούτα, μιας Πολιτείας που έχει κηρυχθεί εδώ και λίγες μέρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Βούρκωσαν τα μάτια μου. Ήταν απίστευτο για όλο το προσωπικό να βλέπουμε έναν διαλωληνωμένο ασθενή να κάνει κάτι τέτοιο», ανέφερε η νοσοκόμα Τσιάρα Σέις σύμφωνα με τη New York Post.

Αδυνατώντας να μιλήσει λόγω του αναπνευστήρα ο συνταξιούχος μουσικός είχε ζητήσει με γραπτό σημείωμα από τη νοσοκόμα την άδεια να του φέρει η σύζυγός του Νταϊάνα το βιολί του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, για να εκφράσει μέσω της μουσικής του το «ευχαριστώ» του για τις φροντίδες τους. «Του απάντησα “θα θέλαμε να σε ακούσουμε να παίζεις, θα έφερνε χαρά και θετική ενέργεια σ’ αυτό το περιβάλλον μας», είπε η νοσοκόμα και με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών έκανε δεκτό το αίτημα του ηλικιωμένου ασθενούς.

Έξω απ’ το θάλαμο της ΜΕΘ συγκεντρώθηκαν περίπου 12 μέλη του υγειονομικού προσωπικού για να απολαύσουν τον Γουίλεμσεν να παίζει επί δύο ώρες το επόμενο διήμερο τραγούδια, βαλς και ύμνους. «Αν και ήταν τόσο άρρωστος, τα κατάφερε. Ήταν εμφανές πόση σημασία είχε για εκείνον όλο αυτό. Η μουσική τον βοήθησε να χαλαρώσει και στο τέλος τον ευχαριστήσαμε και του είπα πόσο μας συγκίνησε όλο αυτό», δήλωσε η νοσοκόμα. Ο 70χρονος ασθενής έδωσε για πάνω από έναν μήνα μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και πρόσφατα μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα, όπου αναμένεται να αναρρώσει.

Πηγή: patrastimes.gr