Το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Μαΐου 2021 θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ και Συνθέτων Κ16 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. με συμμετοχή 28 Σωματείων  της περιοχής ευθύνης μας ( Δυτική Ελλάδα και Ζάκυνθο – Κεφαλονιά) και 350 περίπου αθλητών/τριών. Οι αγώνες είναι και στην ουσία μια πρόκριση για τη συμμετοχή των αθλητών μας και των αθλητριών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ που θα διεξαχθεί για 6η συνεχόμενη φορά στο μοναδικό στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αξιόπιστο και αξιόλογο Στάδιο πραγματοποίησης αγώνων υψηλού αθλητισμού, το οποίο παρέχει όλα όσα χρειάζονται για διεξαγωγή ως και διεθνών αγώνων Στίβου και όχι μόνον.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες της Πανδημίας οι άπλετοι χώροι του Σταδίου μαζί με το βοηθητικό είναι ιδανικοί για ασφαλή τέλεση αγώνων στίβου.

Για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου έχουν προγραμματιστεί ενέργειες  σε πλήρη εφαρμογή του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ που έχει συμφωνηθεί από τον ΕΟΔΥ  τη Γ.Γ.Α και τον ΣΕΓΑΣ, που θα καταστήσουν τον αγώνα ασφαλή από κάθε άποψη για τους αθλητές – αθλήτριες και όλους τους εμπλεκόμενους που θα παραβρεθούν στο Στάδιο (προπονητές, συνοδούς, κριτές και προσωπικό).

Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

  1. Τη Δημοτική Αρχή της Πόλης μας, τον αξιότιμο Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τάκη Πετρόπουλο για την παραχώρηση του Σταδίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης το Παμπελοποννησιακού Σταδίου  κ. Βασίλειο Ζώτο για την αγαστή συνεργασία και άμεση ανταπόκριση των αιτημάτων μας. Επίσης την Επιτροπή Διοίκησης της ΛΑΡ για την παραχώρηση του Προπονητηρίου «ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα της σφυροβολίας.
  2. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, τον επόπτη του ΕΟΔΥ για την Αχαΐα κ. Χαρ. Μπακόπουλο όπως επίσης και την κ. Χαρά Μέγα  –διοικητική υπάλληλο του ΕΟΔΥ Αχαΐας – για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για δημιουργία αποκλειστικού κλιμακίου ελέγχου rapid test των 170 περίπου αθλητών/τριών της Πάτρας στο εξωτερικό χώρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου την Παρασκευή 7/5/2021 διευκολύνοντας έτσι στη λύση ενός προβλήματος ελέγχου αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των συμμετεχόντων αθλητών/τριών στους αγώνες.

Τέλος κάνουμε γνωστό προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους και γι’ αυτό παρακαλούμε τους   λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να μην ταλαιπωρηθούν ερχόμενοι στο Στάδιο γιατί δε θα τους επιτραπεί η είσοδος  λόγω των μέτρων της Πανδημίας του covid 19.

Πηγή: patrastimes.gr