Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση παρέλαβαν τα πρώτα φορτία με ζωοτροφές, οι πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές της  Ηλείας, κτηνοτρόφοι της περιοχής.  Με πρωτοβουλία της ΠΕΔ.ΔΕ την επόμενη μόλις ημέρα της καταστροφής, ξεκίνησαν συντονισμένες ενέργειες, κατόπιν επίκλησης για βοήθεια από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.  Για μια φορά ακόμα οι εκπρόσωποι της ΤΑ, απέδειξαν την δυναμική του θεσμού και την άμεση εγγύτητά του, στα κάθε λογής προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Με την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, η  ΠΕΔ ΔΕ προέβη στην αγορά σημαντικής ποσότητας Ζωοτροφών. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανέλαβε να συντονίσει την διάθεση τους στους κτηνοτρόφους, με βάση τον αριθμό των ζώων που αναφέρεται στο μητρώο εκμετάλλευσης του κάθε ένα από αυτούς.

IMG_4677

Επίσης ανέλαβε την ιεράρχηση των περιοχών που χρειάζονται άμεση βοήθεια, με βάση το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν. Συγκεκριμένα οι ζωοτροφές αυτές θα κατανεμηθούν στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Λάλα, Δούκα,  Ξηροκάμπου και Κρυονερίου.  Ταυτόχρονα ο Δήμος συνεχίζει τις ενέργειές του ώστε να εξασφαλίσει άμεση βοήθεια από κάθε άλλο εθνικό, κοινωνικό και ιδιωτικό φορέα, προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε όλους τους πληγέντες.

IMG_4676

Τελειώνοντας καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Συνεταιρισμού Αγρινίου η “Ένωση” αφού προέβη στην διάθεση των ζωοτροφών, μόλις στην τιμή κόστους αυτών, αλλά και στην ταχύτατη μεταφορά και παράδοσή τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν  οι δράσεις βοήθειας.

Πηγή: patrastimes.gr