Κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο Ερσίν Τατάρ, όπως αποκάλυψε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Avrupa».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο θέμα της, το οποίο συνοδεύεται και με σχετική φωτογραφία, «ο Ερσίν Τατάρ είναι συμπολίτης του Νίκου Αναστασιάδη».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι ανάμεσα στους 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριους που έχουν ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και ο νυν «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ. «Δηλαδή και αυτοί είναι συμπολίτες του Αναστασιάδη… Παρ’ όλα αυτά νευρίασαν πολύ με τον Αναστασιάδη που αποκάλεσε τους Τ/κ ‘συμπολίτες μου’» γράφει η εφημερίδα.

Στο άρθρο του με τίτλο «Εάν ντρέπεστε κάψτε τα ή επιστρέψτε τα» ο αρθογράφος, Σενέρ Λεβέντ γράφει ότι το διαβατήριο εξασφάλισε μέσω γνωστών ο Ερσίν Τατάρ τον Ιούνιο του 2000, πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα. Τότε, αναφέρει, όσοι ήθελαν το διαβατήριο το έπαιρναν μέσω γνωστών στο «νότο» και ένας από αυτούς ήταν και ο Τατάρ. «Δεν ήμασταν τόσο τυχεροί όσο ο Τατάρ. Εκείνο το διάστημα εμάς μας αποκαλούσαν κατασκόπους των Ε/κ». Ο Ερσίν Τατάρ έπαιρνε το διαβατήριο από την πίσω πόρτα, αναφέρει ο Λεβέντ εξηγώντας ότι του ιδίου του έκαναν ανάκριση γιατί είχε συνάντηση με Ε/κ και Έλληνες δημοσιογράφους στο χωριό Πύλα.

Οπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σενέρ Λεβέντ καλεί μέσω του άρθρου του αυτούς που θύμωσαν πολύ με την αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη σε «συμπολίτες» να επιστρέψουν τα διαβατήριά τους λέγοντας ότι αναγνωρίζουν μόνο την κυριαρχία της «τδβκ», δηλαδή του ψευδοκράτους, «αποδείξτε ότι είστε εγγονοί των Οθωμανών, γιοί Τούρκων, Τούρκοι».

Ερσιν Τατάρ: Θα το επιστρέψω

Απαντώντας, πάντως, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι θα επιστρέψει το διαβατήριο. «Θα το επιστρέψω» δήλωσε Τουρκοκύπριος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ουδέποτε έκανε χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

«Εγώ γεννήθηκα πριν το 1974, έχω, αλλά δεν το χρησιμοποίησα». Με την αναφορά του χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ήθελε να πει ‘πήρατε την ταυτότητα, δηλώνετε υποταγή σε μένα’».

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσπαθεί να οδηγήσει αλλού την αναφορά του σε “συμπολίτες” απευθυνόμενος στους Τ/κ. Έτσι, θέλει να πει, πήρατε αυτό το διαβατήριο, δηλώνετε υποταγή σε μένα”», υποστήριξε ο Τατάρ.

Σημειώνεται ότι το όλο θέμα προέκυψε όταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αντέδρασε σε αναφορές του Νίκου Αναστασιάδη, με τις οποίες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθυνόμενους στους Τουρκοκύπριους τους αποκάλεσε «συμπολίτες».

Πηγή: patrastimes.gr