Το 41% των Γερμανών τάσσεται κατά και το 44% υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού τα Χριστούγεννα, ενώ το 59% δηλώνει κατά και το 30% υπέρ για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το RTL.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποφάσισαν να χαλαρώσουν τους κανόνες του ισχύοντος μερικού lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων έως την Πρωτοχρονιά. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, θα επιτρέπονται συναντήσεις έως και δέκα ενηλίκων ατόμων και παιδιών κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το 41% των Γερμανών θεωρεί ότι αυτή η εξαίρεση από τον μέχρι τώρα ισχύοντα κανόνα είναι λανθασμένη και πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί αυτή η χαλάρωση των μέτρων ακόμη και τα Χριστούγεννα. Το 44% θεωρεί όμως την απόφαση η οποία ελήφθη ορθή.

Όσον αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ετυμηγορία είναι ακόμη πιο σαφής. Το 59% των Γερμανών είναι της άποψης ότι η χαλάρωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και μόνο το 30% θεωρούν τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά ενδεδειγμένα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των Γερμανών (60%) δεν πιστεύει πάντως ότι τα ισχύοντα μέτρα θα είναι σε θέση να περιορίσουν το ποσοστό μόλυνσης από τον κορονοιό.

Επίσης, το 86% θεωρεί πιθανό ότι το μερικό lockdown θα παραταθεί τον Ιανουάριο και μόνο το 11% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητα τον Ιανουάριο.

Πηγή: patrastimes.gr