Από τις 7 Ιανουαρίου 2020 ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την αξιοποίηση του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα, φθάνοντας έτσι αισίως σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του υφυπουργού Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση, της επί πολλά χρόνια, κατεστραμμένης αυτής αθλητικής υποδομής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άγγελος Τσιγκρής σε εκείνη την Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ρωτούσε από την Υπουργό να μάθει σε ποιες ενέργειες είχε σκοπό να προβεί για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, ενώ παράλληλα ζητούσε να οριστεί και το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ανάπλασης.

Λίγο αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου 2020 υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την άμεση ολοκλήρωση του έργου, θέτοντας ουσιαστικά σε τροχοδρόμηση την σημερινή υλοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματος, που «στοίχειωνε» την πόλη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα από τα αθλητικά σημεία αναφοράς για την πόλη της Πάτρας, κοιτίδα του υγρού στίβου που είχε αναδείξει σπουδαίους αθλητές και ιστορικές ομάδες της πόλης όπως ο ΝΟΠ, πρόκειται να αναμορφωθεί και να παραδοθεί και πάλι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και για τις πρακτικές ανάγκες αναψυχής και αθλητισμού τόσο των δημοτών της Πάτρας, όσο και των αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια εγκατάλειψης και παρακμής, που είχαν μετατρέψει την εμβληματική αυτή αθλητική εγκατάσταση σε σκουπιδότοπο και εστία μόλυνσης, το ιστορικό Κολυμβητήριο  πρόκειται να ξαναγίνει αθλητικό στολίδι και να αποδοθεί σε κοινή χρήση.

Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου, να στέκομαι με έργα και όχι με λόγια, αρωγός και μπροστάρης στις προσπάθειες αναβάθμισης και ανάδειξης της περιοχής μας, μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων Κοινοβουλευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Η Αχαΐα αλλάζει σελίδα σε όλους τους τομείς! Αυτή ήταν και είναι η επιδίωξή μου και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσω να διαθέτω όλες τις δυνάμεις μου».

Πηγή: patrastimes.gr