Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται οι 43 φάκελοι που κατέθεσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και άλλες περιπτώσεις καταγγελιών. Πρόκειται για τους 38 φακέλους που κατέθεσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας και άλλους 5 που ακολούθησαν.

Η δικαστική βόμβα που αναμένεται να σκάσει θα συμπαρασύρει πολλούς και θα ανοίξει νέο κύκλο εσωστρέφειας και καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο.

Όσον αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, έχουν ήδη καταθέσει δυο γυναίκες για τον βιασμό το 2008 και τη μια απόπειρα βιασμού το 2010, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί τον εισαγγελέα και μια τρίτη γυναίκα για την δεύτερη απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του το 2014 σε αδιέξοδο στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν καταθέσει επίσης δυο μάρτυρες.

Η νέα μαρτυρία

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει λάβει ήδη αρκετές καταθέσεις ενώ ενώπιόν του βρέθηκε πριν λίγες ημέρες, μία από τις καταγγέλλουσες , που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη από τον γνωστό ηθοποιό.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της μίλησε στην Realnews εξηγώντας γιατί αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει όσα είχε θάψει βαθιά μέσα της τόσα χρόνια.

«Το έκανα γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια, ζητούν δικαίωση»
«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που θα περνούσα την πόρτα του Εισαγγελέα, για να καταγγείλω αυτό το συμβάν. Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου και με στοίχειωνε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σταμάτησα να αγαπώ την υποκριτική τέχνη κι ας τσακίστηκαν τα όνειρα και οι προσπάθειες μου και το θάρρος μου. Επέζησα στον χώρο του θεάτρου, αγωνιζόμενη συνεχώς.

Ο λόγος που μπαίνω τώρα, σε αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία, δεν είναι για να κερδίσω δημοσιότητα όπως πολλοί θα σκεφτούν. Δημοσιότητα, την οποία ούτως ή άλλως δεν αποζητώ.

Αντιθέτως, δεν θέλω να δημοσιοποιούνται προσωπικά μου στοιχεία και καταστάσεις, παρά μόνον όσα χρειάζονται για να επικοινωνήσουμε το γεγονός. Ούτε και είμαι απόλυτα έτοιμη ψυχολογικά να το «ζωντανέψω» και να το αντιμετωπίσω ξανά.

Όμως το κάνω τώρα, γιατί τώρα ο δρόμος άνοιξε.  Το κάνω τώρα, για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σ’ έναν κόσμο καλύτερο, καθαρότερο και αγνότερο, για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά όλων μας. Και γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια, ζητούν δικαίωση».

Της έκανε τη ζωή αφόρητη

Όπως περιγράφει και στην καταγγελία της η 38χρονη σήμερα γυναίκα όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2010 όταν μέσω κοινού γνωστού γνωρίστηκε με τον πρωταγωνιστή.

Εκείνος της υποσχέθηκε ρόλο τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και για την 27χρονη κοπέλα που έκανε τότε τα πρώτα της βήματα στο καλλιτεχνικό χώρο, η πιθανότητα να συνεργαστεί με έναν τόσο γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη έμοιαζε με όνειρο.

Γρήγορα όμως αυτό το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς πλην της σεξουαλικής επίθεσης που υπέστη ως αντίποινα στην άρνησή της να υποκύψει ο ηθοποιός της έκλεισε , οπως λέει, εφεξής όλες τις επαγγελματικές πόρτες ενώ καταγγέλλει πως για μεγάλο διάστημα της είχε κάνει τη ζωή αφόρητη μέσω συνεχών, απειλητικών και ανήθικων τηλεφωνημάτων.

Σύμφωνα με τον νομικό παραστάτη της, «οι πράξεις του καταγγελλόμενου την τραυμάτισαν σωματικά και ψυχικά στην αρχή της καριέρας της και την είχαν παρεμποδίσει σοβαρά στην επαγγελματική της πορεία.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου με βάση τον ποινικό νόμο και το ΣΕΗ με βάση το πειθαρχικό του δίκαιο. Επιδίωξη της εντολέως μου είναι η
τιμωρία του δράστη, αλλά και να πάψουν και να μην επαναλαμβάνονται παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες, όπως φάνηκε από το πλήθος των καταγγελιών, είναι συχνότατες και επαναλαμβανόμενες, υποδηλώνοντας, μάλιστα, ροπή και έξη προς τέλεσή τους, ασυμβίβαστες με ένα χώρο πολιτισμού, όπου θα έπρεπε να επικρατούν η αρετή και το ήθος».

Πηγή: patrastimes.gr