Ερωτική σχέση με κορυφαίο εισαγγελέα που συνέβαλε στην ευνοϊκή μεταχείριση του Τζέφρι Επστάιν για υπόθεση παιδοφιλίας το 2008, διατηρούσε, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν μια εκ των δικηγόρων υπέρασπισης του Αμερικανού χρηματιστή.

Συγκεκριμένα, η Λίλι Αν Σάντσεζ ήταν μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Επστάιν το 2008 όταν βρισκόταν αντμέτωπος με κατηγορίες ισόβιας κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών μεταξύ του 1999 και του 2007.

Η Σάντσεζ βοήθησε στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας με το Γραφείο Εισαγγελέων της Νότιας Περιφέρειας της Φλόριντα για τον Επστάιν, ώστε να ομολογήσει ενοχή για μια μικρότερη κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης, να χαρακτηριστεί ως σεξουαλικός δράστης και να εκτίσει ποινή 13 μηνών σε φυλακή, από την οποία θα μπορούσε να μπαινοβγαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η Σάντσεζ διατηρούσε παλαιότερα ερωτική σχέση με τον Μάθιου Μέντσελ, έναν από τους εισαγγελείς του Γραφείου Εισαγγελέων, ο οποίος εργάστηκε για τη συμφωνία.

Η σχέση των δύο ήρθε στο φως από την έκθεση 300 σελίδων που συνέταξε το Γραφείο Επαγγελματικής Ευθύνης (OPR) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Γραφείο Εισαγγελέων απλώς άσκησε «κακή κρίση» στην τελική της απόφαση για τον παιδεραστή.

Το OPR είχε ξεκινήσει έρευνα για τις ενέργειες των εισαγγελέων της Φλόριντα αρκετούς μήνες πριν.

Μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με την έκθεση, ανέφερε στην εφημερίδα New York Daily News ότι ο Μέντσελ και η Σάντσεζ έβγαιναν για μερικές εβδομάδες το 2003 πριν αποφασίσουν να διακόψουν, επειδή αισθάνονταν ότι «δεν ήταν καλή ιδέα».

Εκείνη την εποχή, εργάζονταν και οι δύο στο Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Φλόριντα.

Η Σάντσεζ έφυγε αργότερα από το γραφείο για να εργαστεί σαν ιδιώτης και έγινε μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Επστάιν το 2007, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών.

Όταν το Γραφείο Εισαγγελέων άρχισε να ερευνά τον Επστάιν, ο Μέντσελ ήταν ο επικεφαλής του εγκληματικού τμήματος και εργάστηκε ώστε ο παιδόφιλος να «πέσει στα μαλακά».

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Μέντσελ ε, ενώ φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι η σχέση του με τη Σάντσεζ δεν είχε αντίκτυπο στον χειρισμό της υπόθεσης.

Ωστόσο, η επανεξέταση διαπίστωσε ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να είχε αποκαλύψει τη σχέση αυτή στον τότε Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Άλεξ Ακόστα και σε άλλους αξιωματούχους δεοντολογίας.

Πηγή: patrastimes.gr