Για την πορεία καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια μίλησε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς τονίζοντας πως «η κατάσταση με τις φωτιές έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, αφού ένα-ένα τα μέτωπα έσβησαν στην θάλασσα».

Όπως είπε στον “ΑΝΤ1” το πρωί της Δευτέρας «η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιβαρυμένη από τους καπνούς», συμπληρώνοντας δε πως «το θέμα είναι πώς θα εξελιχθεί η φωτιά από το Πευκί έως την Ιστιαία». Παράλληλα ο κ. Κοντζιάς τόνισε πως όπως πληροφορήθηκε, «σήμερα τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν, κατά προτεραιότητα, στην περιοχή των Ελληνικών».

«Έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη στο μέτωπο των Καματριάδων, από πυροσβέστες και κατοίκους για να ανακοπεί η φωτιά», είπε ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, λέγοντας ότι «είναι συγκινητική η στήριξη της κοινωνίας, έρχονται άνθρωποι από παντού και καταθέτουν την ψυχή τους».

Σε ότι αφορά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι φωτιές στην περιοχή σχετίζονται με την πρόθεση εγκατάστασης ανεμογεννητριών, ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει «ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν δεχόμαστε να τοποθετηθούν στην περιοχή μας, για συγκεκριμένους λόγους, ανεμογεννήτριες», αποσαφηνίζοντας πάντως ότι «οι εκτάσεις στις οποίες εκδηλώθηκαν οι φωτιές, δεν έχουν να κάνουν με περιοχές για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Πηγή: patrastimes.gr