Έκκληση να θωρακιστεί με περισσότερα σκάφη του Λιμενικού η Κάλυμνος απηύθυνε ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης στο περιθώριο του πρόσφατου επεισοδίου της τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης (06/01) σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ενόχλησε Έλληνες αλιείς που ψάρευαν στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων Ίμια και τους ζήτησε να απομακρυνθούν. Πολύ σύντομα εμφανίστηκε και ταχύπλοο τύπου Rafnan του Λιμενικού Σώματος της χώρας μας που περιπολούσε εκεί κοντά, ώστε να δώσει λύση, αλλά το τουρκικό το διεμβόλισε κατά τη διάρκεια ελιγμών χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτό συνέβη τυχαία ή όχι.

«Πρέπει να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής ακτοφυλακής και να υπάρχει ενίσχυση των σκαφών και ποιοτικά και αριθμητικά και βέβαια αυτά να περιπολούν ανατολικά των Ιμίων» είπε ο κ. Διακομιχάλης μιλώντας στον “ΣΚΑΪ”.

«Θα επαναλάβω κάτι που λέω συχνά, αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο θα έλεγα είναι ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα των προσπαθειών που κάνει η Άγκυρα στην περιοχή των Ιμίων για να δημιουργήσει τετελεσμένα» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αν υπάρχει μόνιμη παρουσία του Λιμενικού οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να εισβάλουν στα χωρικά μας ύδατα.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος τώρα είναι η «περίοδος της τσιπούρας» και υπάρχει αριθμός σκαφών που ψαρεύει στην περιοχή και είναι εύκολο να γίνει ένα ατύχημα. «Πρέπει να προλάβουμε αυτό το πράγμα» τόνισε και πρόσθεσε πως έχει αποστείλει ήδη δύο επιστολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού προκειμένου να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει θύμα κι ανθρώπινη ζωή. Οι ψαράδες είναι προβληματισμένοι αλλά δεν εγκαταλείπουν τον χώρο που ψαρεύουν διότι είναι ελληνικά χωρικά ύδατα, διότι είναι Ελλάδα. Δεν μπορεί να εισβάλουν όποτε θέλουν οι Τούρκοι και να είμαστε απλοί θεατές» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: patrastimes.gr