Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Δημήτρης Λιγνάδης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου και συνελήφθη. Λίγες ώρες πριν από την έκδοση του εντάλματος, ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε, μαζί με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ένταλμα και αποχώρησε, όταν τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κάτι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα το ένταλμα εκδόθηκε κι έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης πήγε για δεύτερη φορά στη ΓΑΔΑ. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε στις Αρχές το τηλέφωνό του, στο οποίο και τον κάλεσαν αφότου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης..

Τις πρώτες δηλώσεις έπειτα από τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας, σημειώνοντας πως «προσήλθαμε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ» και τονίζοντας ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες. «Ενημερωθήκαμε άμεσα και έγκυρα ότι δεν υπήρχε αναζήτηση και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε για το ένταλμα και προσήλθε αυτοβούλως. Είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί και να διαφύγει», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργουλέα, «πλέον θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αν δεν κάνω λάθος του 19ου τακτικού τμήματος». Ερωτηθείς για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος του δήλωσε: «Θα λάβουμε τη δικογραφία. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό». Ο Νίκος Γεωργουλέας τόνισε ότι «έχω ακούσει πολλές φήμες για διάφορα σπίτια. Είναι στην Αθήνα και έχει γνωστοποιηθεί πολύ πριν τις φήμες και το ένταλμα συλλήψεως για το πού βρίσκεται». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης «θα μεταβεί αύριο ή μεθαύριο -το πιθανότερο μεθαύριο- στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας».

«Δεν έχω λάβει δικογραφία και κατηγορητήριο και δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης, έχω ξαναπεί, είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη. […] Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Ολα αυτά που ακούτε τα αρνείται. Η διαδικασία να γίνεται από τα κανονικά, όχι τα λαϊκά δικαστήρια. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί» υποστήριξε.
Πληθαίνουν οι κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη
Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στις εισαγγελικές Αρχές σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσε μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη πριν από 5 χρόνια. Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υποβλήθηκε από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να είναι πολύ σημαντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα. Στοιχεία φέρεται να κατέθεσε την Παρασκευή και η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να είπε ότι γνώριζε πως είχε επαφές με ανήλικα.

Με άκρα μυστικότητα ένωσε τις μαρτυρίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Οπως μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιδοθεί σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου, προκειμένου να φθάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για όσα καταλογίζονται στον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό προτού κάνει την κίνηση της. Με άκρα μυστικότητα καλούσε μάρτυρες, έπαιρνε καταθέσεις και προσπαθεί να «κουμπώσει» τα κομμάτια των καταγγελιών με στοιχεία που θα την οδηγήσουν σε ένα σίγουρο μονοπάτι, όπως την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η μήνυση που υποβλήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς και όσα περιγράφονται σε αυτήν από έναν 25χρονο σήμερα άνδρα, δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο μηνυτής είναι ένας άνδρας τον οποίο δεν έχουν ενώπιον τους και δεν μπορούν να έχουν σύντομα, καθώς βρίσκεται σε κάποια σκανδιναβική χώρα. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα ζητηθεί η κατάθεσή του μέσω δικαστικής συνδρομής. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, τα στοιχεία που έχει δώσει ο 25χρονος πρέπει να αξιοποιηθούν και αυτό, όπως φαίνεται, γίνεται.

Τα λεγόμενα του 25χρονου και τα ονόματα που αναφέρει στην μήνυση του έγιναν αντικείμενο έρευνας, με τον εισαγγελέα να καλεί ένα από τα πρόσωπα και να επιβεβαιώνει τα περιστατικά που αναφέρονται στη μήνυση του 25χρονου για το modus operandi του γνωστού σκηνοθέτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθούν και αλλά πρόσωπα πολύ σύντομα, τα οποία, αν επιβεβαιώσουν τις ίδιες συμπεριφορές, θα δώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.
Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: patrastimes.gr