Το τελευταίο διάστημα, παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΣΠΙΡΑΛ), που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι το 2014, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την πόλη και τον λαό της, καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή, γιατί δεν προστατεύει την «εικόνα» του κέντρου της πόλης μας, από την ασχήμια που προκαλεί η παρουσία οικογενειών Ρομά.

Εξάλλου τώρα εμφανίστηκαν οι Ρομά στην πόλη μας! Στην θητεία τους ήταν αόρατοι!

Η εγκατάσταση σε διάφορα σημεία της πόλης μας, Ρομά που διαβιούν σε υπαίθρια παραπήγματα, είναι σοβαρό πρόβλημα, που η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει με ευθύνη.

Ο Δήμος μας όπως είναι γνωστό, δεν έχει δώσει άδεια κατάληψης κοινόχρηστων ή δημοτικών χώρων σε καμιά από αυτές τις ομάδες, άρα έχουν εγκατασταθεί παράνομα.

Επειδή ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα ούτε την δυνατότητα να παρέμβει, απευθύνεται διαρκώς με έγγραφα, αλλά και τηλεφωνικά στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας την συνδρομή τους, για  να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, δεκάδες φορές έχουν επισκευάσει, ανακαινίσει και ασφαλίσει τις συγκεκριμένες υποδομές (Μώλος, Ιχθυόσκαλα), ενώ συχνά αλλάζουν κατεστραμμένο εξοπλισμό και καθαρίζουν τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους.

Η Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζει ζήτημα μόνο ως «πρόβλημα αισθητικής», αλλά αναδεικνύει την αιτία και τον ένοχο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην μόρφωση, στην εύρεση εργασίας, κατοικίας  και γενικά στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Προβληματίζονται άραγε πόσο ενισχύει παραβατικές συμπεριφορές το γεγονός της περιθωριοποίησής τους;

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ -που κατά τα άλλα, κόπτεται για τις μειονότητες- και ανούσια πολιτική συζήτηση για τους απολιτίκ του ΣΠΙΡΑΛ.

Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι είναι άνθρωποι, απομονωμένοι κοινωνικά για δεκαετίες απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Γι’ αυτούς, μέγα πρόβλημα είναι να «εξαφανιστούν» και να μην φαίνονται οι Ρομά και άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο, την φτώχια και την εξαθλίωση, θύματα της ανάπτυξης που υπηρετούν.

Πηγή: patrastimes.gr