Την ισχυρή παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης της Δημόσιας Διοίκησης και τον Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στην παρουσία γυναικών σε θέσεις αιρετών.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ειδική συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας για τα Δικαιώματα των Γυναικών ανέφερε πως «Σήμερα στην Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν 348 γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις έναντι 299 ανδρών. Σε επίπεδο θέσεων ευθύνης σε Δήμους οι γυναίκες κατέχουν ποσοστό 54% και στις Περιφέρειες 49,25%.

Συνολικά στους ΟΤΑ το 52,67% των θέσεων ευθύνης έχουν καταληφθεί από γυναίκες» για να προσθέσει «αλλάζουν άσχημα τα πράγματα στο επίπεδο αιρετών» για αν εξηγήσει ότι
γυναίκες Δήμαρχοι είναι μόλις το 11,59% και 21,76% Περιφερειάρχες .

Ο κ. Βορίδης σημείωσε δε ότι έχει ανατεθεί στο κέντρο εμπειρογνωμοσύνης διεξαγωγή μελέτης για τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία των γυναικών σε θέσεις αιρετών.

Πηγή: patrastimes.gr