Πρώτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς συγκεντρώνει 42,4% θετικές γνώμες και 33,6% αρνητικές. Μάλιστα από τις «τάσεις» προκύπτει και άλλο ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίο έχει τον υψηλότερο δείκτη μη αναγνωρισιμότητα με 47,4%. 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 35,9% θετικές και γνώμες και 24,8% αρνητικές, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 35,1% θετικές γνώμες και 40,3% αρνητικές.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αν και βρίσκεται στην όγδοη θέση με 27,8% θετικές γνώμες και 54,7% αρνητικές είναι ο πιο γνωστός υπουργός, μιας και μόλις το 3,1% δηλώνει ότι τον ξέρει ή δεν έχει ακούσει το όνομά του.

Στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2019, πρώτος σε δημοτικότητα ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεύτερος ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

dimoskopisi01.jpg

Πηγή: patrastimes.gr