Για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και την εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός τόνισε ότι έχουν σταλεί οδηγίες για προγράμματα και ωράρια σε όλα τα σχολεία κι αναφέρθηκε στη δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν και οι γονείς που τηλεργάζονται κι έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τηλεκπαίδευση μέσω των ειδικών πλατφορμών, όπως του webex, θα γίνεται σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική τηλεόραση.
Ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία μας είναι πολύ ασφαλή» και η απόφαση πάρθηκε λόγω της «κινητικότητας γύρω από τα σχολεία».

Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου είπε ότι «δεν είναι εύκολο, γιατί είναι άλλη η ηλικία και η εκπαίδευση. Θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια οι νηπιαγωγοί μας. Θα γίνονται δραστηριότητες σαν παιχνίδια ή ακόμα και ασκήσεις γυμναστικής, ζωγραφικής, μουσικής. Οι διδακτικές ώρες θα είναι ημίωρες. Η εικόνα θα μοιράζεται μεταξύ νηπιαγωγού και παιδιού για να γίνονται οι δραστηριότητες».

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη θα ξεκινούν στις 14:10 τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου μέχρι και τις 14:40, όπου θα είναι η πρώτη ώρα. Ακολούθως θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα και το ωράριο λήγει στις 17:20.

Αντίστοιχα, το νηπιαγωγείο ξεκινά στις 14:10 και θα διαρκεί μέχρι τις 16:20.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν πρόσβαση θα μπορούν να κάνουν μάθημα μέσα από το σχολείο με την καθοδήγηση του διευθυντή. Οσον αφορά στη χορήγηση των δωρεάν τάμπλετ και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν δικό τους, η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Θα δίνονται μέσω του σχολείου με κριτήρια που έχουν ήδη οριστεί. Θα τα παίρνουν κι όταν τελειώσει η τηλεκπαίδευση θα τα επιστρέφουν. Πρέπει οι γονείς να δηλώνουν ότι τα χρειάζονται, στο σχολείο των παιδιών τους».

Πηγή: patrastimes.gr