«Ο προδότης» του Μάρκο Μπελόκιο ολοκληρώνει στις 9.30 το βράδυ της προσεχούς Κυαριακής 20 Ιουνίου, τον «κύκλο» των προβολών του στο Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο, κάνοντας «στάση» στο χώρο του κάστρου Σαραβαλίου.

Ο Μπελόκιο μέσα από την σκηνοθετική του ματιά για μία ακόμα φορά προσεγγίζει την Ιταλική πραγματικότητα . Ο κεντρικός του  ήρωας (Τομάζο Μπουσέτα), εξελίσσεται   από ένας φτωχός Σικελός, σε αρχηγό μαφιόζικης οικογένειας του Παλέρμο με το παρατσούκλι «το αφεντικό των δύο κόσμων.

DSC_6892

Τα πάντα «στραβώνουν» όταν αναζητά καταφύγιο στη Βραζιλία, καθώς το ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχει ξεκληρίσει όλους τους συμμάχους που είχε. Μετά τη σύλληψή του από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και την έκδοσή του στην Ιταλία, ο Μπουσέτα  κανονίζει συνάντηση με τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και αποκηρύσσει τους όρκους πίστης προς την Κόζα Νόστρα. Είναι πλέον ένας προδότης…

«Ο προδότης» …πήγε και στην πλάζ

Δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου έδωσαν το παρών στο χώρο του πρώην κάμπινγκ ΕΟΤ στην πλάζ , όπου το βράδυ της Πέμπτης (χθες) έγινε η δεύτερη προβολή της ταινίας «Ο προδότης». Την ταινία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη.

DSC_6933

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχώρησε στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού μέσα από το οποίο οι θεατές ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επόμενων προβολών και το θέμα που πραγματεύεται κάθε ταινία από αυτές που θα ακολουθήσουν. Το υλικό προβάλλεται πριν την έναρξη της ταινίας.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος (ΕΛΈΥΘΕΡΗ) στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Σκηνοθεσία:        Marco Bellocchio

Πρωταγωνιστούν:    Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο, Λουίτζι Λο Κάσο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι

Πηγή: patrastimes.gr