Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Αριθμεί σε είκοσι επτά (27) ενεργά μέλη και αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.

“Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών καθώς την πραγματοποίηση διαδραστικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. πρόκειται να διοργανώσει και να υλοποιήσει διήμερο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και με τη συμμετοχή των συλλόγων-μελών της,  φορέων της κοινωνίας των πολιτών, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και δομών ατόμων με αναπηρία, στις 26 & 27 Ιουνίου 2021, στην περιοχή της Πλαζ του ΕΟΤ, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών από φορείς μέσω της λειτουργίας περιπτέρων
 • Παρουσίαση εκθεμάτων και εργόχειρων από δομές ατόμων με αναπηρία
 • Συμμετοχή και ενημέρωση του κοινού από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 • Διενέργεια προληπτικής ιατρικής δράσης για παιδιά με τη συνδρομή του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού» και τη χρήση των αυτόνομων ιατρείων που διαθέτει (παιδιατρικό, ΩΡΛ, οδοντιατρικό και ο οφθαλμιατρικό)
 • Εφαρμογή διαδραστικού προγράμματος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για παιδιά, «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια»
 • Ενημέρωση εκ μέρους του ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» για τη δωρεά μυελού των οστών και εγγραφή εθελοντών
 • Διεξαγωγή εθελοντικών αιμοδοσιών από κινητές μονάδας και ενημέρωση από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών
 • Πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
 • Διενέργεια προληπτικών ελέγχων υγείας με την κινητή μονάδα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου σε κεντρικό σημείο, πλησίον των κινητών μονάδων (προώθηση εθελοντικής αιμοδοσίας, προστασία πληθυσμού από τα κουνούπια, ανάδειξη σημασίας αναδοχής και υιοθεσίας, ερωτηματολόγια για την κατάχρηση του αλκοόλ και του καπνίσματος κ.α.)

Οι ανωτέρω δράσεις θα υλοποιηθούν και τις δύο ημέρες που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ ενώ το Σάββατο 26 Ιούνιου 2021 θα τελεστεί εκδήλωση με τη παρουσία εκπροσώπων των συνεργαζόμενων και συμμετεχόντων φορέων καθώς και συναυλία.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς έχει σχεδιαστεί η λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς του ιού.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε ως φορέας επικοινωνίας και προβολής του Φεστιβάλ παρακαλούμε όπως:

 • Μας αποστείλετε το λογότυπό σας προκειμένου να αναγραφεί στο προωθητικό και ενημερωτικό υλικό που θα δημιουργηθεί
 • Μας ορίσετε έναν υπεύθυνο με τον οποίο θα υπάρχει επικοινωνία για την προώθηση του ενημερωτικού υλικού.”

Πηγή: patrastimes.gr