Σε αρκετούς ιερούς ναούς που πλέον λειτουργούν και πάλι παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις για το πρόγραμμα των Θείων λειτουργιών της Κυριακής 24 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικά στον ιστορικό ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα τελεστούν δύο Θείες λειτουργίες, στις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 παρά τέταρτο έως τις 10 το πρωί.

Bάσει της νεότερης ανακοίνωσης, από 18/1 επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτήριων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.α.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα πενήντα (50) άτομα.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά το άρθρο 2 εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών την Κυριακή 24/1/2021 θα τελεστούν 2 Θείες λειτουργίες, 7.30 με 9 το πρωί και από τις 9.30 έως τις 10.30 το πρωί ενώ θα υπάρχει και πρωινή λειτουργία και στον κοντινό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που ανήκει στην ενορία Αγ. Νικολάου, από τις τις 5.30 π.μ. έως τις 8.30 π.μ.

Πηγή: patrastimes.gr