Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για φόνο και ανθρωποκτονία από αμέλλεια. Οι κρατικοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο 45χρονος αστυνομικός από τη Μινεάπολις «πρόδωσε το σήμα του», όταν πάτησε με το γόνατό του, για περίπου 9 λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, τον οποίο είχαν συλλάβει για ένα πλαστό 20δόλαρο.

«Θα μάθετε στη συνέχεια πολλά για το τι σημαίνει να είστε δημόσιος λειτουργός και να έχετε την τιμή να φοράτε αυτό το σήμα», ανέφερε με στόμφο ο Εισαγγελέας Τζέρι Γ. Μπλάκγουελ ο οποίος συμπλήρωσε: «Είναι ένα μικρό σήμα, το οποίο όμως φέρει μια μεγάλη ευθύνη και έναν μεγάλο υπεύθυνο για τους πολίτες».

Οι Ένορκοι παρακολούθησαν και ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί από έναν πολίτη, όταν έγινε η σύλληψη και στο οποίο κατέγραψαν, ότι ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ, 27 φορές, με κάθε τρόπο και ύφος, τόνιζε πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει πριν χάσει εντελώς τις αισθήσεις του.

 Οι εικόνες του «μαρτυρίου» του Αφροαμερικανού πυροδότησαν μαζικές διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, τη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, όπως επίσης στην Ασία, την Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Παρά τις κινητοποιήσεις αυτές, αυτή η δίκη δεν είναι «η δίκη της αστυνομίας ή των αστυνομικών μεθόδων», επισήμανε ο εισαγγελέας. Για εκείνον, οι αστυνομικοί «κάνουν μια δύσκολη δουλειά και πρέπει, ορισμένες φορές, να λαμβάνουν αποφάσεις σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου». Όμως, συνέχισε: «Αυτό δεν συνέβη εδώ», το σκηνικό διήρκησε «479 δευτερόλεπτα όχι ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

Δείτε τα όα είπε ο εοσαγγελέας:

Πηγή: patrastimes.gr