Σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω δειγματοληψίας και με τη διαδικασία drive-through, θα μπορούν να υποβληθούν από σήμερα Πέμπτη οι κάτοικοι του Βόλου εφ’ όσον το επιθυμούν.

Τα δειγματοληπτικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα γίνουν δωρεάν σε όλους όσοι το επιθυμούν και θα γίνονται στους πολίτες μέσα από τα αυτοκίνητά τους, χωρίς να εξέλθουν από αυτά.

Η διαδικασία αυτή γίνεται στα πλαίσια των δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συνεργείο του ΕΟΔΥ, οι δε πολίτες θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου για τα αποτελέσματα της εξέτασης, εφ’ όσον είναι θετικοί στο ιό.

Οι κάτοικοι του Βόλου που θέλουν να υποβληθούν στο test πρέπει να μεταβούν στο χώρο του parking του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στη Νέα Ιωνία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι πολίτες, που δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους μέσα στα νοσοκομεία ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει όλοι με σύνεση, πειθαρχία και υπευθυνότητα να λάβουμε όλα τα μέτρα που μας υποδεικνύονται από τους ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να βγούμε όλοι κερδισμένοι από αυτή τη μάχη».

Πηγή: patrastimes.gr