Θα υπάρξουν και άλλες επιδημίες σαν του κορωνοϊού και θα πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, προειδοποίησε ο επικεφαλής σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Άντονι Φάουτσι.

 Σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη έκδοση του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, ο Δρ. Φάουτσι υπογράμμισε ότι η σημερινή πανδημία μάς δίδαξε πολλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε βιολογικές απειλές από τη φύση, και θα πρέπει να εφαρμόσουμε όσα μαθαίνουμε τώρα την επόμενη φορά που θα προκύψει αντίστοιχη απειλή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα προκύψει, είπε.

Μάσκα θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε και μετά τον εμβολιασμό μας, διότι μέχρι να ολοκληρωθεί η καταπολέμηση του κορωνοϊού θα είναι ακόμη πιθανό να κολλήσει κάποιος, είπε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Για τη γενική ανοσία θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα 70%-85% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, αν και όπως τόνισε «θα ήθελα να τους δω όλους να εμβολιαστούν». Τόνισε μάλιστα ότι αυτό δεν αναμένεται στις ΗΠΑ πριν το τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου του 2021.

 «Σε έναν χρόνο πιστεύω ότι θα μπορούμε να αλληλεπιδρούμε κανονικά,» εκτίμησε ο Δρ. Φάουτσι.

Πηγή: Al Jazeera

Πηγή: patrastimes.gr