Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, και αποκάλυψε ότι ήταν μάρτυρας σε ένα δίλημμα ζωής.

Για την ραγδαία αύξηση που υπάρχει στον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζεται να μπουν σε ΜΕΘ μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος. Ο Διοικητής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου αποκάλυψε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ότι χθες υπήρχε ένα παιδί 22 ετών με λευχαιμία που έπρεπε να μπει στην εντατική και δεν υπήρχε κρεβάτι. Παράλληλα ένας 62χρονος με κορωνοϊό, ανεμβολίαστος, χρειαζόταν κρεβάτι ΜΕΘ. «Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ», ήταν τα λόγια του.

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες», ήταν τα λόγια του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Να πάρουμε δραματικά μέτρα»
Στη συνέχεια ο Νίκος Καπραβέλος ζήτησε να γίνει αναπροσαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Να επανέλθει η μάσκα παντού, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να ξεκινήσει να γίνεται η τρίτη δόση για ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς.

«Χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους, και μάλιστα χωρίς τεστ, στους κλειστούς χώρους, θα είναι μια καινούργια ωρολογιακή βόμβα αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου –  τέλος Νοεμβρίου» προειδοποίησε.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εμβολιασμοί άνω των 12 δε γίνονται για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Σε αυτή τη φάση είχαμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε μια άλλη ειδική μονάδα απολύτως πολύτιμη για να τους εξυπηρετήσουμε και τους δύο, σε λίγο φοβάμαι δε θα έχουμε, αυτός ο ρυθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται», τόνισε.

«Μην απορήσετε αν φτάσουμε 800 διασωληνωμένους»
Στη συνέχεια ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τους 800 διασωληνωμένους. Ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε…  Εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου ο πρωθυπουργός, και δεν έχει προκηρυχθεί θέση ακόμα γιατρού ή νοσηλευτούν στις ΜΕΘ που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός», ήταν τα λόγια του.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/kaprabelos-dramatiki-i-katastasi-stis-meth”>Καπραβέλος: «Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ -Υπήρχε παιδί 22 ετών με λευχαιμία που έπρεπε να μπει εντατική και δεν υπήρχε κρεβάτι» </a></p>

Πηγή: patrastimes.gr