Η κατάσταση των οχημάτων σε μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες, όπως αυτή της Άμεσης Δράσης Πατρών κρίνεται, ως δραματική.

Ελάχιστα περιπολικά αξιόμαχα τα οποία μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία καθημερινά και δίκυκλα τα οποία είναι πέραν της 20ετιας. «Όλα αυτά συνθέτουν ένα μείγμα επικίνδυνο για την ασφάλεια των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί και που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με πολλές επιτυχίες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας Χάρης Τσίτσικας.

Το φθινόπωρο σύμφωνα με το «bloko.gr», θα παραδοθούν οχήματα μέσω ΕΣΠΑ πλην όμως έχουν θεματική ενότητα την οδική ασφάλεια και θα διατεθούν σε μεικτά τμήματα ή στην Τροχαία σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση. Θα πρέπει να υπάρξει και άλλος τρόπος ενίσχυσης με νέα οχήματα σε υπηρεσίες ή να βρεθεί λύση, ώστε να διατεθούν και στην εν λόγω υπηρεσία καινούρια οχήματα κάτι το οποίο θα συμβάλλει στις ακόμα καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη και θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τον συνάδελφο.

Ένα είναι σίγουρο, αν αθροίσει κάποιος το κόστος από τις ετήσιες βλάβες των οχημάτων θα μπορούσαμε να έχουμε προμηθευτεί νέα οχήματα.

Πηγή: patrastimes.gr