Μία σειρά δράσεων για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο στέγασης και σίτισης πυρόπληκτων ζώων, ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής.

Πρώτο μέλημα είναι η λειτουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων χωρητικότητας 300 θέσεων στο πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσίου. Ήδη εξασφαλίστηκε η τροφή για τα ζώα αυτά η οποία πλησιάζει τους 3 τόνους.

Η προσφορά η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Pet City Group παραδόθηκε ήδη στους Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινό και Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, οι κτηνίατροι της κλινικής που διαθέτει η εταιρεία στη Γλυφάδα είναι έτοιμοι να περιθάλψουν οποιοδήποτε ζώο χρειάζεται φροντίδα.

image.ashx

Οι Φιλοζωικές Οργανώσεις των περιοχών που επλήγησαν ή και ιδιώτες που περιθάλπουν ή φιλοξενούν πυρόπληκτα ζώα και έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών.

Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Με αφορμή τη συγκεκριμένη προσφορά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στη φροντίδα, την προστασία και τη σίτιση των πυρόπληκτων ζώων. Οι προσφορές ιδιωτών και εταιρειών, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και συμβάλλουν καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Οι δύσκολες ώρες για την Αττική μας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι. Από την πρώτη στιγμή παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, έτοιμοι να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα. Η καταστροφική πυρκαγιά δημιούργησε την ανάγκη βοήθειας σε ένα μεγάλο αριθμό πυρόπληκτων ζώων. Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή, αναλάβαμε πρωτοβουλία δράσης υποστήριξής τους».

Πηγή: patrastimes.gr