Μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην επόμενη ημέρα για το ΠΕΑΚ Πάτρας, υλοποιούνται μετά την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Νίκο Παπαδημάτο, τον αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Κουρέτα και τον έφορο κ. Γιώργο Ζησιμάτο.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο κ. Αυγενάκης έλαβε ισχυρές δεσμεύσεις και έδωσε κατευθύνσεις σε αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν το ΠΕΑΚ της Πάτρας.

Πρωτίστως, δρομολογείται η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του 1.400.000 ευρώ που αφορά στην τέλεση των παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, προκειμένου να διευθετηθεί η εξόφληση και των τελευταίων προμηθευτών της διοργάνωσης, που είχε καθυστερήσει.

Σε ότι αφορά στους άμεσους και βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς του ΠΕΑΚ, συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν τα εξής:

-Ανάπλαση εγκαταστάσεων Αγυιάς: Προχωρά και ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την ανάθεση του έργου σε μελετητές.

-Δρομολογείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΠΕΑΚ μέσω έκτακτων κονδυλίων που χορηγήθηκαν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λόγω της πανδημίας.

-Άναψε «πράσινο φως» για την ένταξη στον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος»

-Υπήρξε διεξοδική ενημέρωση για τα χρέη των Σωματείων προς το ΠΕΑΚ, ενόψει και του επικείμενου ελέγχου των στελεχών της Επιτροπής Διαφάνειας.

-Δρομολογήθηκε με λεπτομέρειες η διαδικασία μεταφοράς κερκίδων από το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Πάτρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ και μέρος τους να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Πατρέων

Τέλος συζητήθηκαν λεπτομέρειες και υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Επιτροπής Διοίκησης για την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στην Πάτρα, η οποία προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος κ. Παπαδημάτος ο αντιπρόεδρος κ. Κουρέτας και ο Έφορος κ. Ζησιμάτος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την στήριξή του.

Δεσμεύτηκαν παράλληλα ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή να αποκτήσουν αφενός μεν σύγχρονη όψη και αφετέρου να βελτιωθεί στον μέγιστο βαθμό η λειτουργικότητά τους .

Πηγή: patrastimes.gr