Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «μετακομίζει» αύριο Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο, προκειμένου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου να προβάλει την ταινία «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης».

DSC_4384 DSC_4393 DSC_4401 DSC_4383

Πρόκειται για μία υπέροχη ιστορία , «ύμνο»  στη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες εκδοχές της… αλήθειας, σε μια τρυφερή, αλλά και σοφή προσέγγιση  που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

« Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης», φέρει την σκηνοθετική «υπογραφή» του Πιέρ Γκοντό. Πρόκειται για μία Γαλλο-Βελγική παραγωγή του 2018 , διάρκειας89’. Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν

Η ΤΑΙΝΙΑ

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου. Ο Ραούλ Τροχίδης.  Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη.

Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.

Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…

 Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Η πρώτη προβολή της ταινίας για την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (χθες) στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της «Δροσιάς».

Για την ταινία και τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου μίλησε πριν την έναρξη της προβολής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη .

Πηγή: patrastimes.gr