Αύξηση περίπου 58,4% στο ΑΕΠ της, στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφει η κινεζική πόλη Ουχάν, που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από την πανδημία COVID-19 την προηγούμενη χρονιά και θεωρείται επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι κατάφερε να επιτύχει δυναμική οικονομική ανάκαμψη, μετά την ετήσια μείωση που είχε καταγραφεί στο ΑΕΠ της κατά 40,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της μεγάλης περιόδου της εφαρμογής απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στους πρώτους τρεις μήνες του 2021, το ΑΕΠ της Ουχάν καταγράφηκε περίπου στα 357,4 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το γραφείο στατιστικής του τοπικού δήμου.

Η πόλη κατέγραψε συντριπτική ετήσια αύξηση 92,2% στο εξωτερικό της εμπόριο, κατά την ίδια περίοδο. Οι εξαγωγές της Ουχάν αυξήθηκαν κατά 123,4% σε ετήσια βάση, περίπου στα 38,7 δισεκατομμύρια γουάν στο ίδιο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές της, αυξήθηκαν περίπου 68%, με οικονομική αξία περίπου 37,5 δισεκατομμυρίων γουάν.

Πηγή: patrastimes.gr