Σε χαριστική βολή για την οικονομία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, εκτιμάται πως θα εξελιχθεί πιθανή εφαρμογή του σεναρίου για γιορτές με μοντέλο Γαλλίας, λόγω κορονοϊού.

Μία πιθανή τέτοια εξέλιξη σε συνδυασμό με την ειλημμένη απόφαση για Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά, χωρίς ρεβεγιόν , ταξίδια αλλά κατά μόνας και μέσα στο σπίτι, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μία επόμενη ημέρα πλήρους κατάρρευσης.

Ωστόσο «ρυθμιστές» των πραγμάτων και οι μόνοι που μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις, όπως επισημαίνουν παράγοντες της δημόσιας υγείας στην περιοχή είναι οι ίδιοι οι πολίτες της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας και οι συμπεριφορές που θα επιδείξουν μέχρι την περίοδο των εορτών.

Οι εικόνες στις σκάλες, τις πλατείες και τους πεζόδρομους, μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν ενώ της ίσια ώρα μέλη της επιτροπής του ΕΟΔΥ σημειώνουν με νόημα ότι η πραγματική εικόνα είναι στις κλινικές covid των νοσοκομείων της περιοχής και όχι αυτή των δύο τελευταίων ημερών που οι αριθμοί ως προς την καταγραφή νέων κρουσμάτων δείχνουν περιστασιακή μείωση.

Χ. Γώγος ξεχάστε γιορτές

«Καμπανάκι» σε ότι αφορά συμπεριφορές και κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν και ισχύσουν κατά την περίοδο των εορτών χτυπά με δηλώσεις του ο καθηγητής Χ. Γώγος ο οποίος κάνει σαφές πως θα πρέπει οι πατρινοί και όχι μόνο να ξεχάσουν το μοντέλο που γνώριζαν σε ότι αφορά τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς σημειώνοντας ότι η καταγραφή των κρουσμάτων στην περιοχή είναι ανησυχητικά σταθεροποιημένη.

Πηγή: patrastimes.gr