“Έκλεισε” μέσα σε 14 λεπτά στη Δυτική Ελλάδα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το  πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα έχει προϋπολογισμό 850 εκ. ευρώ

Όπως ήταν από την αρχή γνωστό, θα παρέμενε «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, ωστόσο η ταχύτητα με την οποία έκλεισε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μηχανικούς και πολίτες που δεν πρόλαβαν να πατήσουν ούτε το πληκτρολόγιο…

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή, για την  “πρεμιέρα” του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων, καθώς σε 23 λεπτά εξαντλήθηκε δεσμεύτηκε το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Ήπειρο και σε μία ώρα και 25 λεπτά το ποσό για τα νησιά του Ιονίου.

Σήμερα ο κ. Αϊβαλής επανέρχεται τονίζοντας:

“κ. Υπουργέ, σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι 57.000.000€ στην Δυτική Ελλάδα!!!! Άντε να δούμε τί θα πείτε σήμερα! Ότι πήγαν όλα καλά;;; Αυτό που ζούμε απλά δεν υπάρχει! Δεν καταλαβαίνετε ότι μας προσβάλετε ως μηχανικούς;;; Και αφού φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνετε από λόγια μήπως θα πρέπει κεντρικό ΤΕΕ να λάβει μέτρα;;; Καλά εκεί δεν ακούει κανείς;;;;”

Σημειώνεται οτι ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την Δυτική Ελλάδα είναι 57 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον οδηγό που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στόχος είναι να δοθεί επαρκής χρόνος όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους και να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Πηγή: patrastimes.gr