Η  Διοίκηση της  6ης Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησαν στην άμεση οργάνωση δειγματοληπτικών ελέγχων για τον νέο κορωνοιό  στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  εν όψει της έναρξης  των σχολικών μαθημάτων, δια ζώσης.

Πιο αναλυτικά

“Tην Παρασκευή 8 Ιανουαρίου  θα λειτουργήσει ένα (1) κέντρο  ως σημείο διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων  και  συγκεκριμένα το 53o Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ευβοίας & Παπαναστασίου) προκειμένου να εξεταστούν έγκαιρα όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, πριν εισέλθουν στις σχολικές τάξεις.

 Το Σάββατο  9 Ιανουαρίου  θα λειτουργήσουν  τρία Κέντρα (3) για τον ίδιο λόγο. Πρόκειται για τα κάτωθι  δημοτικά σχολεία:

  • 48ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Οι ώρες προσέλευσης  θα είναι  από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξεταστούν είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests.Το σύνολο των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Αχαΐας αγγίζει τον αριθμό των 3.000 ατόμων, περίπου.

Να σημειωθεί ότι η ίδια δράση οργανώνεται και για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Ηλείας  και Αιτ/νίας.

Πηγή: patrastimes.gr