Ο δήμος δυτικής Αχαΐας ανακοινώνει τα εξής:

Στη φάση της αποσφράγισης των προσφορών βρίσκεται το έργο της επισκευής και συντήρησης των αύλειων χώρων στα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε 16 σχολικά συγκροτήματα που ανά δημοτική ενότητα είναι τα εξής:

Ενότητα Δύμης

Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού, 1ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαγιάς, Νηπιαγωγείο Καρυάς, 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαγιάς.

Ενότητα Ωλενίας

Δημοτικό Σχολείο Λουσικών, Γυμνάσιο-Λύκειο Λουσικών, Δημοτικό Σχολείο Χαϊκαλίου.

Ενότητας Μόβρης

Δημοτικό Σχολείο Καρέϊκων, Δημοτικό Σχολείο Λιμνοχωρίου, Γυμνάσιο Σαγεϊκων.

Ενότητα Λαρισσού

Δημοτικό Σχολείο Ριόλου, Νηπιαγωγείο Λάππα, Δημοτικό Σχολείο Λάππα, Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας, Γυμνάσιο-Λύκειο Λάππα, Γυμνάσιο-Λύκειο Ριόλου.

Οι παρεμβάσεις χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά στην αναβάθμιση της ασφάλειας κατά την προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους. Για την ακρίβεια θα τοποθετηθούν ανακλαστικά οδοστρώματος, διαγραμμίσεις οδών, εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας και πινακίδων σήμανσης.

Η δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων αφορά την επισκευή και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5 με χωριστές διαγραμμίσεις) και με κατάλληλο φωτισμό αυτών των εγκαταστάσεων.

Η διάρκεια εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί για ένα έτος, τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ο αρχικός τους προϋπολογισμός είναι 132.320 ευρώ.

Πηγή: patrastimes.gr