Να μην πραγματοποιούν rapid και μοριακά test για τον κορονοϊό, αποφάσισαν τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδος μετά την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι ιατρικών συλλόγων της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδιοκτήτες εργαστηρίων.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ αμέσως με την ψήφιση του σχετικού νόμου ο οποίος εκτιμάται ότι θα περάσει από την Βουλή την προσεχή Παρασκευή.

Η εξέλιξη αυτή αναδένεται να δημιουργεί “μαύρη τρύπα” στο πεδίο του εντοπισμού θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή αλλά και να “μπλοκάρει” κάθε προσπάθεια ιχνηλάτησης, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα το 50% των rapid και μοριακών test που πραγματοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα, είναι προϊόν ελέγχων από ιδιωτικά εργαστήρια.

Να  γίνονται δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ

Σε δηλώσεις της στους patrastimes η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, επεσήμανε πως ακόμα και αν κάποια εργαστήρια αποφασίσουν να κάνουν τεστ με τις τιμές που έδωσε το υπουργείο, τότε τα αποτελέσματα  δεν αποκλείεται να είναι αναξιόπιστα, καθώς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα κόστη , θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει υλικά τα οποία είναι επισφαλή. “Οι εργαστηριακοί γιατροί δεν θα κάνουν εκπτώσεις στην υγεία των πολιτών της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας” είπε η κ. Μαστοράκου, προσθέτοντας πως το υπουργείο ανάπτυξης έχει εδώ και μήνες στη διάθεσή του δικό της έγγραφο ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας με το οποίο ζητά τα test να γίνονται δωρεάν μέσα από την ένταξη της δαπάνης στο ΕΣΠΑ στο οποίο ούτως ή άλλων υπάρχει σχετικό κονδύλι

Πηγή: patrastimes.gr