Ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων, ενεργοποιείται από την ΕΛΑΣ και θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Για τον σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ
Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Στο μεταξύ χθες, πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, στελέχη των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν σε δημοτικά σχολεία. Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Πηγή: patrastimes.gr