“Βρισκόμαστε στην καρδιά του δευτέρου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού , με το ΕΣΥ  να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει πιο σκληρά από ποτέ ποια είναι η πραγματική φύση της πολιτικής της. Μιας πολιτικής που μόνο στόχο έχει να φορτώσει τις συνέπειες της διπλής υγειονομικής – οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες λαού και νεολαίας.

Τόσους μήνες δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αντ’ αυτού επιλέγει να μας πάει σε ένα δεύτερο lockdown. Καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι αυτό το κάνει για το όφελος του λαού και της νεολαίας. Όπως και στο προηγούμενο έτσι και τώρα, η κυβέρνηση δε θα χάσει την ευκαιρία να περάσει μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και νόμων και να οξύνει την επίθεση απέναντι μας.  Απέναντι στη βάρβαρη  αυτή επίθεση, το νεολαιίστικο και το εργατικό κίνημα θα πρέπει να αντιπαρατεθεί συνολικά, για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης- ΕΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες σε μόρφωση-δουλειά-ελευθερίες.

Μπροστά σε αυτό και έπειτα από τον αναγκαίο συντονισμό σχημάτων ΕΑΑΚ θέλουμε να  απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής κοινής δράσης σε εργατικά και νεολαιίστικα σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης της Πάτρας.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση χρειάζεται άμεση αγωνιστική κλιμάκωση. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για την παιδεία και την υγεία μας. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις και πορείες να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και να κλιμακώσουμε ενόψει και του μεγάλου κινηματικού κόμβου του Πολυτεχνείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11 ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΠΑΡΚΟΥΡ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ  –  ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ  –  ΒΑΣΥ  –  ΑΣΑΦΙΑ   –  ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ  –  ΚΑΤΑΛΥΣΗ  –  ΑΠΣ   –  ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ”

Πηγή: patrastimes.gr