Σε εμπρησμό οφειλόταν η ισχυρή έκρηξη στις εγκαταστάσεις ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων που συγκλόνισε τις Σέρρες και η πυρκαγιά που την ακολούθησε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ευτυχώς όμως χωρίς οι φλόγες να φτάσουν στις δεξαμενές καυσίμων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν ένα νεαρό που καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος να κατευθύνεται στις 2 τα ξημερώματα στο πίσω μέρος του πρατηρίου όπου βρίσκονται το πάρκινγκ και μια αποθήκη, να περιλούζει με βενζίνη δυο μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες εκεί και να βάζει φωτιά. Τα καύσιμα από τα ντεπόζιτα των δυο μηχανών που κατάστραφηκαν ολοσχερώς διέρρευσαν και υπήρχε κίνδυνος η φωτιά να φτάσει στις δεξαμενές.

Ευτυχώς, ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική και αμέσως έφτασαν οχήματα, τα πληρώματα των οποίων έσβησαν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στους χώρους του πρατηρίου και στο διαμέρισμα που βρίσκεται από πάνω, στο οποίο κατοικεί η ηλικιωμένη μητέρα των ιδιοκτητών. Ωστόσο, η ζημιά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που δημοσιεύει το epiloges.tv. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τον δράστη, που δεν αποκλείεται να έχει τραυματιστεί από την έκρηξη, καθώς καταγράφηκε να βγαίνει μετά από αυτήν από τον χώρο του πρατηρίου.

Πηγή: patrastimes.gr