Στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Κανένας από τους επιβάτες και το πλήρωμα δεν θα αποβιβαστεί, ενώ λίγο πριν τις 8 στο πλοίο ανέβηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στη διενέργεια τεστ.


Στο λιμάνι αναμένονται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.


Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Πηγή: patrastimes.gr