Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσοι την απόλεσαν

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις 120 δόσεις όσοι έχουν χάσει τη σχετική ρύθμιση στο διάστημα της πανδημίας προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπιστεί και νέα ρύθμιση 120 δόσεων η οποία θα περιλαμβάνει και χρέη που δεν οφείλονται στoν κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όσοι έχουν απολέσει ρύθμιση 120 δόσεων, μπορούν να επανενταχτούν σε αυτήν, εφόσον πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου. Ετσι, οι προηγούμενες δόσεις που είχαν μείνει απλήρωτες θα μεταφερθούν για εξόφληση μετά το τέλος των 120 δόσεων.

Η δυνατότητα αυτή είχε αρχικά δοθεί για όσους πλήρωναν τη δόση του Νοεμβρίου, αλλά επειδή πολλοί φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν, δόθηκε η δυνατότητα για επανένταξη μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Πέραν αυτού, όμως, σύμφωνα πάντα με “Τα Νέα”, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων «ειδικού σκοπού» γύρω στον Απρίλιο, για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διευθετήσουν τα χρέη τους ακόμα κι αν αυτά δεν οφείλονται στον ιό.

Για τις ρυθμίσεις αυτές θα υπολογίζεται διαφορετικό επιτόκιο, ανάλογα με τη διάρκεια της ρύθμισης και το πλήθος των δόσεων.

Πηγή: patrastimes.gr