Εγκρίθηκαν επι της αρχής τα μέτρα για την οικονομική στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Εύβοια και Βορειοανατολική Αττική από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Υπερ των προωθούμενων διατάξεων ψήφισαν η ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος ο κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει άμεσες δράσεις για την στήριξη των πληγέντων και για την δημιουργία των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Τόνισε δε ότι ήδη έχουν καταβληθεί τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών. Παράλληλα,ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος διευκρίνισε πως ακίνητα και αγροτεμάχια που επλήγησαν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021 – 2022 και 2023.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου αν και υπογράμμισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει, ανέφερε στην ομιλία του ότι οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αυτονόητα μετρα ενώ κριτική άσκησε στο άρθρο 6 υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να φανταστώ αναδόχους αναδάσωσης να αναδασώνουν σε φρεσκοκαμένες εκτάσεις, όταν μάλιστα πρόκειται και για εταιρείες αναδόχους άλλης φύσεων έργων. Το επαναλαμβάνω αυτό, γιατί κάποια στιγμή αυτό μπορεί να αποτελέσει και πρόσχημα για άλλες μεταβολές χρήσεις.»

Πηγή: patrastimes.gr