Η Ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο «Ley Trans y de Igualdad LGTBI» στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο επιτρέπει την επιλογή φύλου και την αλλαγή ονόματος σε πολίτες από την ηλικία των 14 χρόνων και έπειτα.

Η Υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο, υπερασπίστηκε την έγκριση αυτού του νόμου, ο οποίος θέτει τη χώρα «στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης σε ένα πλαίσιο στο οποίο από ορισμένες χώρες υπάρχει μια βαθιά αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων ΛΟΑΤΚΙ».

«Με αυτόν τον νόμο, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι φοβούνται για τη σωματική σου ακεραιότητα λόγω της αύξησης των ομοφοβικών επιθέσεων, περνάμε ένα μήνυμα», δήλωσε η υπουργός.

«Είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε η Μοντέρο μετά την έγκριση του νόμου που δείχνει «τη δύναμη της κυβέρνησης συνασπισμού, την ικανότητά της να προωθεί φεμινιστικές πολιτικές, να καταλήγει σε συμφωνίες για να έχουν βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις και να κάνει πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων.»

«Ή είμαστε όλοι ικανοί να σπάσουμε κάθε διάκριση ή κανείς δεν θα το κάνει», δήλωσε η υπουργός σχετικά με τον νόμο που επιτρέπει «τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας του φύλου. Οι τρανς άνθρωποι δεν πρόκειται να θεωρηθούν άρρωστοι», είπε.

Ο κανόνας, μεταξύ άλλων δικαιωμάτων, θα επιτρέψει την ελεύθερη αυτοδιάθεση του φύλου και θα επιτρέψει στα άτομα αυτής της ομάδας να μην υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν ορμόνες για να αλλάξουν το φύλο τους.

«Το κλειδί για τον νόμο είναι ότι οι τρανς άνθρωποι αποφασίζουν και λένε ποιοι είναι ενώπιον των διοικητικών υπηρεσιών και δεν τους αναγκάζουμε να πάρουν ορμόνες ή να μας δείξουν ότι είναι άρρωστοι για να αλλάξουν την ταυτότητα του φύλου τους», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: patrastimes.gr