Ανήμερα των Θεοφανίων, πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών 53χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Επρόκειτο για ασθενή της Ψυχιατρική Κλινικής, ο οποίος νοσηλευόταν στην Καρδιολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος, μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί και ήταν προγραμματισμένο εντός της ημέρας να λάβει εξιτήριο.

Είχε υποστεί έμφραγμα κατά την πρώτη ημέρα νοσηλείας του στη Ψυχιατρική, όπου είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Μάλιστα, την ημέρα της αυτοκτονίας, ήταν προγραμματισμένο να λάβει εξιτήριο από την Καρδιολογική.

Για την υπόθεση διεξήγαγε αυταπάγγελτη έρευνα το Α’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» τις επόμενες ημέρες ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πατρών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κενά ή παραλείψεις, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 53χρονου, τα οποία ενδεχομένως να συνέβαλαν στη μοιραία πτώση.

Η προανάκριση ολοκληρώθηκε με τη λήψη καταθέσεων από το προσωπικό ασφαλείας, τον ασθενή που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο με τον αυτόχειρα, αλλά και από συγγενικό του πρόσωπο.

Εκείνο που καλείται πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να εξετάσει, εάν από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει τυχόν αμέλεια ως προς τη διαχείριση του περιστατικού, από τη στιγμή που εισήχθη στη Ψυχιατρική μέχρι και την πτώση.

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι η ψυχιατρική έκθεση, στην οποία αποτυπώνεται πλήρως η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 53χρονος κατά τη μεταφορά του από την Ψυχιατρική στην Καρδιολογική.

Επιπλέον, αναμένεται να διερευνηθεί, εάν θα έπρεπε η μεταφορά του να συνοδεύεται από οδηγίες για τη λήψη μέτρων επίβλεψης -επιτήρησης του κατά την παραμονή του στην Καρδιολογική Κλινική.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 53χρονος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, στο πλαίσιο της μετεγχειρητικής παρακολούθησης, λάμβανε κανονικά την αγωγή του για τα προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως που αντιμετώπιζε.

Επρόκειτο για ένα συνεργάσιμο ασθενή, που σύμφωνα με πηγές της «Π» δεν είχε εκδηλώσει τάσεις αυτοκτονίας. Ηταν ήρεμος και μάλιστα είχε άριστη επικοινωνία, με τον δεύτερο ασθενή που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο και η εν γένει συμπεριφορά του δεν προμήνυε αυτό που συνέβη. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επέμβαση και αφού διαπιστώθηκε από τον ιατρικό έλεγχο, ότι όλα ήταν καλά με την υγεία του περπάτησε στο διάδρομο και επέστρεψε κανονικά στο δωμάτιο του.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου, κατευθύνθηκε στις εσωτερικές σκάλες του τετάρτου ορόφου. Από εκεί ανέβηκε στον πέμπτο όροφο και βούτηξε στο κενό. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Η πράξη του έγινε αντιληπτή, όταν εντοπίστηκε η σορός του σε σημείο που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου.

Πηγή: patrastimes.gr