Στo πλαίσιo των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με βάση τις τελευταίες διευκρινιστικές οδηγίες εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 καθώς και στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 στις κόκκινες περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αχαΐα,  ΦΕΚ 454/Β΄/05-2-2021, συνεχίζεται η αναστολή της πλήρους λειτουργίας και χρήσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Κατόπιν αυτού και λαμβάνοντας περαιτέρω υπ’ όψιν τις περιορισμένες δυνατότητες του Δήμου για διάθεση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, παρέχεται στους δύο ανεξάρτητους ανοιχτούς χώρους και μόνον σε αυτούς, Κεντρικό και Βοηθητικό Γήπεδο, η δυνατότητα άθλησης σε αθλητές και αθλούμενους σε 2 Πρωινές Ζώνες Άθλησης και 2 Απογευματινές, με ημίωρο κενό μεταξύ των ζωνών για απολύμανση ως εξής:

Το Πρωί

1η πρωινή ζώνη άθλησης 9:00-10:30

2η πρωινή ζώνη άθλησης 11:00-12:30

Το απόγευμα

  • 1η απογευματινή ζώνη άθλησης 14:00-15:45
  • 2η απογευματινή ζώνη άθλησης 16:15-18:00

Σε κάθε περίπτωση η είσοδος στις εγκαταστάσεις γίνεται με την παράδοση στο φυλάκιο της κάρτας εισόδου για καταχώρηση της επίσκεψης στο πρόγραμμα του σταδίου και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα (αποστάσεις 2 μέτρων, μάσκες, θερμομέτρηση κλπ).

  • Σε κάθε ζώνη εισέρχονται συνολικά έως 80 αθλητές – αθλούμενοι για κάθε ανεξάρτητο χώρο. Δηλαδή 80 άτομα στο Κεντρικό στάδιο και 80 στο Βοηθητικό ανά ζώνη.
  • Στο Κεντρικό Στάδιο εισέρχονται μόνο αθλητές ερασιτεχνικών σωματείων με βάση τη λίστα που έχει κατατεθεί στη Διοίκηση με αριθμό αθλητών ανά σωματείο και προτιμητέα ζώνη, τηρώντας  τη σύσταση για ομάδες των 3 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.
  • Στο Βοηθητικό Στάδιο μπορούν να εισέρχονται πέραν των αθλητών, και υποψήφιοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις (σχολές σωματικής αγωγής, στρατιωτικές σχολές κλπ), καθώς και αθλούμενοι πολίτες κάτοχοι της κάρτας εισόδου μέχρι της συμπλήρωσης του αριθμού των 80 ατόμων ανά ζώνη.
  • Προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις του βοηθητικού θα έχουν οι αθλητές (κάτοχοι Αθλ. Δελτίου) έναντι των αθλούμενων πολιτών όταν προκύπτει θέμα αριθμού εισερχομένων. Για τον λόγο αυτό προτείνεται η επίσκεψη στον χώρο του βοηθητικού από αθλούμενους πολίτες να γίνεται κυρίως στις δύο πρωινές ζώνες, για να διευκολύνονται σωματεία και υποψήφιοι σχολών.

Ειδικά για τις Κυριακές παρέχεται η δυνατότητα άθλησης στο βοηθητικό, αποκλειστικά σε αθλούμενους πολίτες κατόχους κάρτας εισόδου και στις 4 προαναφερόμενες ζώνες.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διοίκησης στο τηλ 2610-644.172

Πηγή: patrastimes.gr