Όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Σεπτέμβριο για να γλυτώσουμε τα χειρότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι χθες ανακοινώθηκαν 282 διασωληνωμένοι, ενώ πριν από ένα μήνα ήταν 123. Αυτό προβληματίζει τους ειδικούς καθώς σε βάθος χρόνου η κατάσταση μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Παράλληλα τόνισε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» επηρεάζει το τείχος ανοσίας
Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε και για το τείχος ανοσίας, υπογραμμίζοντας ότι το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει αρκετά εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα». Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που δεν μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να το κάνουν όλοι οι ενήλικες.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση και σε ορισμένες περιπτώσεις αισθάνεται ότι έχει καταργηθεί η λογική των πραγμάτων. Τέλος υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων θα πρέπει να είναι αυτονόητος.

Πηγή: patrastimes.gr