Μεταξύ των νέων μέτρων που όρισε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια, αναστέλλοντας επί της ουσίας τη δια ζώσης εκπαίδευση για τουλάχιστον ένα μήνα, περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των γυμναστηρίων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η σχετική ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το θέμα και έτσι το πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και τις υποδομές του και τον έχουμε συνηθίσει να είναι γεμάτος από ζωή, προχώρησε σε λουκέτο.

Το γεγονός αυτό έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογική τους κατάσταση, με τους νέους σε εποχές πανδημίας να ψάχνουν να βρουν διεξόδους για να αντέξουν όλο αυτό το βάρος.

Ο Πέτρος είναι ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας που όταν πληροφορήθηκε ότι τα έκτακτα μέτρα προστασίας, έκλεισαν και αυτούς τους χώρους, στενοχωρήθηκε αρκετά.

«Η κ. Κεραμέως και οι υπόλοιποι υπουργοί έδρασαν χωρίς σχέδιο μέσα στην νύχτα όπως φάνηκε» γράφει σε μήνυμα του.

Και συνεχίζει στο μήνυμα του:

«Θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι κατά του περιστατικού που έγινε με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ κ. Μπουραντώνη και σίγουρα τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες.

Όμως δεν είμαστε όλοι οι φοιτητές έτσι, θέλουμε τηλέ- εκπαίδευση γιατί κατανοούμε την όλη κατάσταση, όχι όμως να μην υπάρχει ένας χώρος αθλητισμού, ώστε να μπορούμε να ηρεμήσουμε από όλο αυτόν τον καταιγισμό μαύρων ειδήσεων.

Γνώμη μου είναι ότι σε λίγο καιρό τα θύματα των ψυχικών ασθενειών και των αυτοκτονιών θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά του κορωνοϊού, ενώ πολλοί φοιτητές δεν έχουμε την δυνατότητα για συνδρομές σε ιδιωτικά γυμναστήρια.

Δεν μας αφήνουν καμία διέξοδο ώστε να ξεχαστούμε από όλη αυτή την κατάσταση» καταλήγει.

Πηγή: patrastimes.gr